•  بهداشت حرفه‌ای
    مدیر گروه
    دکتر حسن اصیلیان مهابادی

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

مهندسی بهداشت حرفه ای
معرفی

تعریف رشته:
جامعه انسانی از شغل‌ها و شاغلین مختلف تشکیل شده است و دستیابی به سلامتی شاغلین و محیط‌های شغلی از ضرورت‌های اساس جامعه تلقی می‌شود. بنابراین فلسفه چنین رشته فراگیری بر تامین سلامتی همه جانبه انسان‌ها، توجه به کرامت انسان‌ها و در نهایت رسیدن به توسعه پایدار یک جامعه از طریق اجرایی برنامه‌های علمی و اجرایی متعدد در محیط های کاری مختلف می‌باشد.
رسالت:
در این مقطع تحصیلی اعتقاد راسخ بر این است که می‌توان با در نظر گرفتن اولویت‌های ملی به خدمت گرفتن نتایج پژوهش‌ها، استفاده از آخرین اطلاعات علمی، به کار گرفتن جدیدترین فناوری‌ها، دانش آموختگانی را تربیت نمود که با برخورداری از توانایی‌های آموزشی و پژوهشی در سطح ملی و محلی عوامل مخاطره آمیز محیط‌های شغلی را کنترل نموده و با بکارگیری آخرین فنون مدیریت‌های علمی، سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی نیروی کار را به بالاترین سطح ممکن افزایش داده و تامین نمود.
چشم انداز:
تشخیص و تعیین نیازهای ملی همگام با پیشرفت‌های مبانی، نوآوری علمی و فنی از اقدامات این مقطع از رشته آموزشی می باشد و لذا بر این اساس نیروی انسانی مناسب را تربیت نموده تا بر تکیه به آن به اهداف کلان رشته دست یابند.
اهداف:
- تربیت نیروی انسانی جهت انجام امور آموزشی و پژوهشی در راستای ارتقاء دانش و اطلاعات مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی
- هدایت و راهبری برنامه‌های مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی در محیط‌های کاری
- ارائه خدمات مهندسی بهداشت و ایمنی و توانمندسازی ذینفعان از طریق مداخلات علمی

مهارت‌های شغلی


دانش آموختگان این مقطع تحصیلی می توانند در موارد ذیل انجام وظیفه نمایند:
- اشتغال در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی به عنوان هیات علمی
- تدوین طرح‌های تحقیقاتی، مشارکت در اجرا طرح و انجام تحقیقات پیشرفته در راستای اهداف کلان رشته
- ارائه برنامه خدماتی و نیز راهبری برنامه مختلف بهداشت حرفه ای در صنایع مختلف
- نظارت بر فعالیت‌های اجرایی و هدایت و رهبری علمی آن‌ها
- انجام مشاوره‌های فنی و تخصصی با تکیه بر استانداردهای ملی و بین المللی


.:: کارشناسی ارشد ::.

مهندسی بهداشت حرفه ای
معرفی

تعریف رشته:
بهداشت حرفه‌ای عبارت است از علم و هنر شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و کنترل عوامل مخاطره آمیز محیط کار که بر اساس آن سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شاغلین را در بالاترین سطح ممکن حفظ نماید و آن را ارتقاء ببخشد، همچنین حفاظت و ایمنی در برابر مخاطرات شغلی را در محیط کار تامین نماید و شاغلین را به تناسب توانایی جسمی و روانی آنان با شغل تطبیق و به کار گیرد.
پشتوانه قانونی: بر اساس ماده 85 و 93 فصل 4 قانون کار مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1369 که به تائید شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید کلیه کارگاه‌های تولیدی به منظور صیانت از نیروی کار و سلامت و ایمنی شاغلین خود موظفند فارغ التحصیلان این رشته را به کار گیرند.

رسالت:
ماموریت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای در این مقطع، تربیت دانشجویان و در نهایت دانش آموختگانی هست که علاوه بر توانمندی آموزشی در شناسایی، ارزشیابی و کنترل عوامل مخاطره آمیز محیط کار، توانایی انجام طرح های پژوهشی و نیز ارائه خدمات مدیریتی و مشاوره‌ای در محیط‌های علمی و شغلی می‌باشد.

چشم انداز:
تعهد به ارزش‌های حاکم بر قانون اساسی و قانون کار جمهوری اسلامی و نیز توسعه مرزهای دانش و بهره مندی کامل آن در محیط‌های شغلی از چشم اندازهای آینده این رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد می‌باشد لذا از طریق راهبردهای آموزشی، پژوهشی و مدیریتی نیروی انسانی مناسب را جهت نیل به اهداف تعریف شده تربیت می نماید.

اهداف:
- تربیت نیروی انسانی جهت ارائه برنامه‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی
- تربیت نیروی انسانی جهت ارائه خدمات مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، هدایت و مشاوره در عرصه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، معادن و سایر محیط‌های شغلی

مهارت‌های شغلی


دانش آموختگان این مقطع تحصیلی می‌توانند در موارد ذیل انجام وظیفه نمایند:
- آموزش دروس فراگرفته در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور در مقطع کارشناسی و نیز آموزش‌های میدانی نحوه شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و کنترل عوامل زیان آور شغلی به افراد علاقمند
- انجام کار پژوهشی از جمله مشارکت در طرح‌های پژوهشی
- فعالیت در صنعت یا کارگاه تولیدی و نظارت بر سلامتی کارکنان با اجرایی برنامه‌های اندازه گیری، ارزشیابی، آموزشی و کنترلی
- مدیریت و نظارت بر فعالیت‌های تخصصی در صنایع مختلف (مدیریتی)
- ارائه مشاوره فنی و تخصصی مرتبط با دانش‌های فراگرفته و نیز تدوین استاندارد و دستورالعمل (مشاوره)